Over het koor

Jokobeau is een Koksijds jongerenkoor voor zingende jongeren van 12 tot ongeveer 21 jaar (vanaf het eerste middelbaar). Sinds september 2013 komen we wekelijks samen met een groep enthousiaste zangers. We zingen twee- of driestemmig en brengen pop, musicalhits, filmmuziek, folk en ander muzikaal moois. Op de wekelijkse repetities op vrijdagavond werken we aan een goede zangtechniek, een mooie koorklank en een overtuigde performance.

 

Jokobeau werkt bewust toe naar projecten op het podium . Vaak werken we hierbij samen met ander koren of orkesten. Zo brachten we de voorbije jaren concerten als “The Armed Man” (met 3 andere koren en een brassband), “Moeders en dochters in harmonie” (met een gelegenheidskoor van zingende moeders) en “Eurovisiesongfestival in koor” (met het Beauvarletkoor). Daarnaast treden we ook zelfstandig op, zoals bij “Twee meisjes op het strand”, “When I grow up” of "Jokobeau@TheMovies". Ook worden we soms gevraagd om te zingen; zo luisterden we al een boekvoorstelling en een huwelijksviering op. We zongen samen met Jean Bosco Safari het Koksijde-lied in op cd. In "The sound of all of us" in april 2018 blikten we terug op 5 jaar jongerenkoor Jokobeau.

 

Jokobeau wil een koor zijn waar jonge zangers samen heel veel plezier beleven en zich muzikaal en persoonlijk kunnen ontwikkelen. Daarom zingen we een gevarieerd repertoire, met af en toe een uitdaging. Naast het zingen doen we ook regelmatig activiteiten, zoals bowlen, naar de film gaan en het jaarlijkse koorweekend. Zo wordt de groepssfeer nog beter en het samen zingen nog fijner.

 

Jokobeau is een van de koren uit de Beauvarletfamilie; Jokobeau staat immers voor jong Koksijds Beauvarletkoor. Naast jongerenkoor Jokobeau is er ook kinderkoor Beau-re-mi (voor kinderen) en Beauvarletkoor Koksijde (voor iedereen).

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon

© 2020 Jongerenkoor Jokobeau