top of page

Jokobeau is een Koksijds jongerenkoor voor zingende jongeren van 12 tot 16 jaar (eerste tot vierde middelbaar). Sinds september 2013 komen we wekelijks samen met een groep enthousiaste zangers. Tijdens de coronapandemie namen we twee jaar pauze, maar in september 2022 gingen we opnieuw van start! We zingen twee- of driestemmig en brengen pop, musicalhits, filmmuziek, folk en ander muzikaal moois. Op de wekelijkse repetities op vrijdagavond werken we aan een goede zangtechniek, een mooie koorklank en een overtuigde performance.

 

Jokobeau werkt bewust toe naar projecten op het podium . Vaak werken we hierbij samen met ander koren of orkesten. Zo brachten we de voorbije jaren concerten als “The Armed Man” (met 3 andere koren en een brassband), “Moeders en dochters in harmonie” (met een gelegenheidskoor van zingende moeders) en “Eurovisiesongfestival in koor” (met het Beauvarletkoor). Daarnaast traden we ook zelfstandig op, zoals bij “Twee meisjes op het strand”, “When I grow up” of "Jokobeau@TheMovies". Ook werden we soms gevraagd om te zingen; zo luisterden we al een boekvoorstelling en een huwelijksviering op. We zongen samen met Jean Bosco Safari het Koksijde-lied in op cd. In "The sound of all of us" in april 2018 blikten we terug op 5 jaar jongerenkoor Jokobeau. In 2019 brachten we met "Jokobeau @TheMovies" een concert met pure filmmuziek.

 

Jokobeau streeft ernaar om een koor te zijn waar jonge zangers samen heel veel plezier beleven en zich muzikaal en persoonlijk kunnen ontwikkelen. Daarom zingen we een gevarieerd repertoire, met af en toe een uitdaging. Naast het zingen doen we ook regelmatig activiteiten, zoals bowlen, naar de film gaan of een stadsspel; en er is ook het jaarlijkse koorweekend. 

 

Jokobeau is een van de koren uit de Beauvarletfamilie; Jokobeau staat immers voor jong Koksijds Beauvarletkoor. Naast jongerenkoor Jokobeau is er ook kinderkoor Beau-re-mi (voor kinderen) en Beauvarletkoor Koksijde (voor iedereen).

20191207_163251.jpg
Jokobeau at the movies (253).JPG
bottom of page