top of page

Voor wie is Jokobeau?

Jokobeau is een Koksijds jongerenkoor voor zingende jongeren van 12 tot 16 jaar (eerste tot vierde middelbaar). Alle gemotiveerde zangers zijn welkom, van beginner tot (heel) ervaren; er zijn geen audities of toelatingsvoorwaarden. Op de wekelijkse repetities werken we aan een goede zangtechniek, een mooie koorklank, een overtuigde performance en een ijzersterke teamspirit! We zingen meerstemmige popnummers, filmmuziek en koorhits.

Jokobeau startte in september 2013 en viert binnenkort haar 10de verjaardag. Jokobeau is een van de koren uit de Beauvarletfamilie; Jokobeau staat immers voor jong Koksijds Beauvarletkoor. Naast jongerenkoor Jokobeau is er ook kinderkoor Beau-re-mi en Beauvarletkoor Koksijde. 

Waar en wanneer zijn de repetities?

We repeteren elke vrijdagavond van 17.30u - 19.00u in de Noordduinen in Koksijde (Helvetiastraat 47). Je vindt ons in de dramaklas op de tweede verdieping. Het koorjaar start in september. De dirigent is Sarah Decadt.

In de schoolvakanties is er geen repetitie en organiseren we een actieve en/of gezellige kooractiviteit, zoals muurklimmen, kerstfeestje, samen gaan kijken naar een musical, een namiddagje zee ... We gaan bovendien één keer per jaar op koorweekend, dit is altijd een hoogtepunt van het koorjaar! In juli 2023 namen we voor het eerst deel aan Europa Cantat Junior, een internationaal jeugdkoorfestival van ruim een week dat om de drie jaar plaats vindt in een Europese stad.

Welke optredens doet Jokobeau?

We werken steeds toe naar kleine of grote projecten op het podium. Onze concerten hebben vaak een thema, zoals "dromen", "musical", "muziek uit Scandinavië", "kerst", "filmmuziek" ... Soms werken we hierbij samen met ander koren of orkesten. Ook worden we af en toe gevraagd om te zingen; zo traden we al op bij een boekvoorstelling en zelfs tijdens een trouwviering! We zongen samen met Jean Bosco Safari het Koksijde-lied in op cd. In december 2022 brachten we samen met kinderkoor Beau-re-mi onze eerste musical "Het meisje met de zwavelstokjes" in het Casino van Koksijde.

Zw Het meisje en de zangers 20221228_191947(2).jpg
Groepsfoto Koksijde Jokobeau november 2023.jpg
Opera 3.jpg
bottom of page